Söz Kulağa , Yazı Uzağa Gider

Antalya'da Yaşamayanların Bilemeyeceği "Antalya'nın Bilinmeyen Güzellikleri ve Antalya Gerçekleri"


   Akdeniz'in incisi , turizmin başkenti Antalya...
İnsanoğlunun bir şehirden bekleyeceği tüm özelliklere sahip,denizin tüm renklerini barındıran Akdeniz'in en görkemli şehri.Sayısız mera alanı ile Antalya'da her kesime hitab eden doğal güzellikler hep yanıbaşınızda.

   

   Antalya denince herkesin aklına belli başlı yerler ya da çağrışımlar gelir.
Deniz , kum , güneş tatil , otel , yerli ve yabancı turistlerin ilk aklına gelen Antalya çağrışımlarından bazılarıdır.Her yıl turist akınına uğrayan Kaleiçi , Konyaaltı Plajları , Lara , Aspendos , Perge , Kurşunlu - Düden - Karpuzkaldıran Şelaleleri hakkında bilgisi olmayan çok azdır.
    Peki ya Karaalioğlu , Atatürk , Hasan Subaşı , Yalım ve Fener Parkları , Uçansu Şelalesi , Saklıkent Kayak Merkezi , Feslikan Yaylası  , Cennet Koyu , Çakırlar ,Yeşilbayır Çiftlikleri ? 
    Antalyalı takipçilerimizin hemen "Tabiki biliyorum" edası ile koltuklarına emin bir şekilde yaslandıklarını görüyor gibiyim.Gelin önce bu bilinmeyen güzellikleri bir inceleyelim ;

ANTALYA'NIN BİLİNMEYEN GÜZELLİKLERİ

Parklar 

Karaalioğlu Parkı

  Karaalioğlu(halk arasında karaoğlan) parkı olarak bilinen konumu ile Kaleiçi'nin bir parçası sayılabilecek ancak çoğu yerli turistin yanından geçtiği halde haberinin olmadığı Antalya'nın en canlı parklarından biridir.Özellikle merkezi bir yerde olması , ağaçlık , düz bir vadide bulunması , gerek çocuklara gerek yetişkinlere hitab eden oyun alanları - çay bahçeleri ile Karaalioğlu Parkı bilinmeyen Antalya güzellikleri listemizde.Ailenizle hem gün içerisinde hem akşam saatlerinde güzel vakit geçirip hemde günün stresini atabileceğiniz Karaalioğlu Parkı , özellikle Ramazan aylarında düzenlenen festivalleri , kurulan el işi pazarı ve müzik şölenleri ile Antalya'lıların en uğrak mekanı olmaktadır.Bunun yanında, Topçu Kulesi ve Kaleiçi'ne yürüme mesafesinde olması da Karaalioğlu Parkı'nı güzel bir tarihi gezinin ardından rahatlatıcı bir dinlenme noktası haline getiriyor.Muhteşem Konyaaltı ve Dağ manzarasını izlerken içeceğiniz sıcak bir çay içinizi ısıtacaktır.

Atatürk Parkı

  Atatürk Parkı , Antalya'nın en güzel parklarından biridir.Özellikle içinde barındırdığı onlarca farklı Cafe&Restaurant ile sadece bir park olmaktan çıkıp , müzik ve eğlence alanınada dönüşüyor.Sabah kahvaltıları konusunda aşağı yukarı bu bölgede bulunan bütün işletmeler damak tadınıza uygun lezzetler sunacaktır.Güneşin en parlağı , uçsuz bucaksız mavinin en güzel tonu ve kuş cıvıltıları eşliğinde damak tadınıza uygun lezzetlerin yanında ruhunuzu da dinlendireceksiniz.
Hasan Subaşı Parkı - Cam Piramit



 Hasan Subaşı Parkı nam-ı diğer Cam Piramit Antalya'nın sembollerinden biridir.Cam piramit yapısının içinde düzenlenen Kültür-Sanat etkinlikleri , fuarlar , eğlenceler ile özellikle hafta sonlarının vazgeçilmezleri arasında bulunan Hasan Subaşı parkı , yemyeşil büyük alanı ve yapay gölleri ile içinizi ferahlatacaktır.Çimlerin üzerinde uzanan insanların kahkahaları , kuş cıvıltıları , kuğuların sesleri derken kendinizi cennetten bir köşede hissedeceğiniz bu park Konyaaltı Plajı'nın hemen üst kısmında bulunmaktadır.



Fener Parkı 


  Fener Parkı, Lara kıyı şeridinde bulunan bir diğer güzel parklarımızdan biridir.Genel halk arasında çoğu kez kıyı şeridini kaplayan sıra halinde parklara verilen isimdir.Çünkü Fener Parkı, yaklaşık 2,5 km uzunluktaki falezlerin üzerine kurulmuş sıra parklar topluluğudur.Sabah ve akşam yürüyüşleri , havuzları , spor alanları , eşsiz manzarası ve sonunda sizi selamlayan Karpuzkaldıran Şelalesi tüm dertlerinizi biran olsun unutmanıza yardımcı olacaktır.




Yalım Parkı


 Gece - gündüz insanların uğrak yeri haline gelen Yalım Park, özellikle Antalyalı olmayan insanlar tarafından pek bilinmez.Antalya kıyı manzarasını en güzel şekilde izleyebileceğiniz parktır.Yalım Park'ta hafta sonları düzenlenen etkinliklerin yanı sıra spor alanları ile güzel vakit geçirebilir , içinde barındırdığı eğlence mekanları ve restaurantlar ile farklı aktiviteleri aynı alanda yapabilirsiniz.Falez yapılarının üzerine kurulmuş parkta çocuklar için oyun alanları tabiki unutulmamış.Uğramanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.



Uçansu Şelalesi


  Ne kadar eski bakirliğini koruyamamış olsa da Uçansu Şelalesi , Antalya'nın görülmesi gereken doğa harikalarından biridir.Tepelerin arasında kalmış , onlarca metre yükseklikten dökülen Uçansu Şelalesini görmek için biraz efor sarfetmeniz gerekmekte.Antalya Merkez'e 70 kilometre uzaklıkta bulunan şelaleye belli bir yere kadar araba ile ulaşım sağlanıyor.Kalan mesafe için tabana kuvvet :)Şehir gürültüsünden uzak , yeşilin ve mavinin en doğal tonu eşliğinde unutulmaz bir deneyim yaşayacaksınız.



Saklıkent Kayak Merkezi 


   Evet , sıcakları ile meşhur Antalya'da kayak merkezi de mevcut.Dört mevsimi iliklerinize kadar yaşayabileceğiniz Antalya'da sabah kayak yapıp akşam denize girebilmeniz çok doğal bir durum.Şehir merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Saklıkent Kayak Merkezi'nde eşsiz Antalya manzarasını bembeyaz örtü üzerinden izleyebilir , snowboard, kayak , kızak gibi sportif faaliyetlerde bulunabilir , teleferik eşliğinde zirveden Akdeniz'i izleyebilirsiniz.Karlar üzerinde mangal/sucuk Saklıkent ritüellerinden biridir.



Feslikan Yaylası 


  Antalya'da sıcaklardan bunaldığınız anlarda yardımınıza koşacak olan yaylalardır.Yayla denilince Antalya'da aklınıza onlarca yayla gelebilir.Geyikbayırı , Elmalı gibi daha nicelerine ev sahipliği yapan Antalya'da diğerlerine nazaran daha popüler olanı Feslikan Yaylasıdır.Özellikle belli dönemlerde düzenlenen müzik , yağlı güreş ve pekmez festivalleri ile bu dönemlerde birçok misafirini ağırlayan Feslikan Yaylası , Antalya'da uğramanız gereken bir başka doğal güzelliktir.Yemyeşil doğası , tertemiz havası , özlemini duyduğunuz oksijene doymanızı sağlacaktır.

Cennet Koyu 


  Konyaaltı , Lara gibi plajlardan çıkıp biraz daha doğal ve bakir bir keyif yaşamak istiyorsanız , şehir mezkezine 60 km uzaklıkta bulunan Cennet Koyu tam size göre.Küçük bir limanı dahi bulunan bu koy , Çam ağaçlarının arasında hem doğa hemde berrak bir denizin keyfini size sunuyor.Özellikle yaz aylarında Lara ve Konyaaltı plajlarının kalabalıklığı ile endişeye düştüğünüz anlarda Cennet Koyu hem piknik yapıp hemde kafanızı dinleyebileceğiniz en güzel koylardan biridir.



Çakırlar 


   Çakırlar Antalya'da bir "Pazar günü ritüelidir".Şehir gürültüsünden uzaklaşmak , işlem görmemiş doğal ürünleri tatmak ve köy yaşamını tatmak için Çakırlar , her Pazar yüzlerce misafirini ağırlar.İçinde bulunan Sosyete Pazarı ve Çakırlar Pazarı ile en doğal sebze ve meyve alışverişinizi yapabilir , bölgede bulunan onlarca kahvaltı mekanlarında serpme kahvaltı ve gözlemenin lezzeti ile kendinizden geçebilirsiniz.

Yeşilbayır Çiftlikleri



  Antalya'nın saymakla bitmez alanlarında sıra çiftliklerde.Antalya'nın Yeşilbayır bölgesinde bulunan at çiftlikleri ile doğanın güzellikleri eşliğinde yemek yiyebilir , ata binebilir hatta havuza dahi girebilirsiniz.Tüm hayat stresinizi ortadan kaldıracak bu çiftliklerde özellikle çocuklu aileler için oyun alanları ve çeşitli etkinlikler eşliğinde güzel bir hafta sonu geçirebilirsiniz.



   Yukarıda yazdığımız güzellikler dışında Antalya Kent Ormanı , Kapalı Yol , Cumhuriyet Meydanı , Seyir Tepesi gibi onlarca güzellik ile Antalya gerek yaşayanlar gerekse gezenler için unutulmaz bir şehirdir.

ANTALYA GERÇEKLERİ 

*Antalya gelip geçerken uğrayacağınız , 2 günlük bir durak değildir.Antalya vakit ayrılması gereken yıllarca yaşansa dahi keşfedilmeyi bekleyen ,sürekli gelişen bir şehirdir.

*Antalya'nın sıcağı sıcak , soğuğu soğuktur.Yani yazın nem ile birlikte 50 dereceleri hissedip nefes almakta güçlük çekerken , kışın yağan yağmur ile sular içinde yüzen bir şehir ve ya fırtınaları ile yerinden kopup caddelerde volta atan günısılar görebilirsiniz.

*Ülkemizi çevreleyen denizler arasında denizi en tuzlu olanıdır.Birçok hastalığa iyi geldiği gibi , genzinize kaçan bir duble deniz suyu ile nevriniz dönebilir.

*Denize doğru yüzünüzü dönüp kollarınızı yanlara açtığınızda iki elinizin baktığı yönlerde kesinlikle bir tatil cenneti bulunur.Bir tarafında Muğla'ya bir tarafında Mersin'e kadar uzanan sayısız güzellikleri ile Antalya'da " Gezecek yer kaldı mı ? " sorusunu değil , "Bugün nereye gitsek ? " sorusunu cevaplamakla uğraşırsınız.

*Antalya ,sevgidir.Antalya Atatürk'tür.Antalya'da din/dil/ırk ayrımı yoktur.Antalya'da barış vardır.

Eğer hala Antalya'ya gitmediyseniz , ilk tatil planlarınıza Antalya'yı dahil etmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Ali Öztepe













EmoticonEmoticon