Söz Kulağa , Yazı Uzağa Gider

Keşfedilmeyi Bekleyen Spor ... Tenis

 

   Tenis...Ülkemizde henüz tam anlamıyla keşfedilmemiş , hak ettiği değeri bir türlü görememiş milli izleyici olduğumuz spor dalıdır.Futbol egemen bir ülkede yıldızı sönük kalan tenise neden bir şans vermiyoruz?

Bu kadar popüler sporlar varken neden Tenis ?

     Saymaya başlayalım o zaman ;

 * Tenis Saygıdır...
    Tenis sporunda diğer birçok spor türünde göremeyeceğiniz rakibe saygı unsuru vardır.Şansa bir sayı kaybettiğinizde rakipten "Pardon" kelimesini duyabileceğiniz nadir sporlardan biridir.

 * Tenis Centilmenliktir...
    Bir turnuvada olduğunuzu ve turnuvanın sizin için çok önemli olduğunu,rakibinizi kesinlikle yenmeniz gerektiğini düşünün.Böylesine rekabet ortamında dahi maça başlamadan rakibinizi ısıttığınız bir oyundur.Smaç vururken rakibe zarar gelmemesi için daha müsait yere raketi çevireceğiniz bir oyunuzdur.

  * Tenis Gerçek Bir Spordur...
    22 senedir aktif lisanslı futbol,sık sık basketbol,masatenisi gibi sporlarla uğraşan birisi olarak size kesinlikle söyleyebilirim ki tüm vücudunuzu çalıştırabildiğiniz ender sporlardan biridir Tenis.Yarım saat içerisinde bütün bedeniniz sırılsıklam olabilir , yüzlerce kalori yakabilirsiniz.

   *Tenis Keyiftir...
     Centilmenlik , saygı gibi unsurların bir sahada toplandığı sporda tek bir his doruğa çıkar.Keyif...
Aldığınız sayılar kadar rakibinizle dialoglarınızda dahi gülebileceğiniz bir spordur.

    *Tenisin Yaşı Yoktur...
     Her sporun aşağı yukarı belli bir yaş aralığı vardır.Ancak tenisin yoktur.9 yaşında kupa alan bir tenisçi de görebilirsiniz , 70 yaşında kupa alanınıda.Tenis ölene kadar yapılabilen ve her dönemde ayrı keyif alabileceğiniz bir spordur.


   Maalesef ülkemizde doğru bilinen yanlışlar nedeni ile tenis hakettiği değeri göremiyor."Tenis pahalı bir spordur" , "Tenis zor " , " Tenis oynayanı nerden bulacağız" gibi düşünceler emin olun tamamen yanlış.Gelin beraber çürütelim ;

Tenis pahalı değildir ; tercihleriniz pahalıdır.Her spor dalında olduğu gibi ekonomik ya da lüks seçenekleriniz tenistede var. 2000-3000 TL'lik raketler olduğu gibi 50-60 TL'lik raketlerde mevcut.

Tenis oynamak doğru ellerden öğrenildiği sürece çok kolay bir spordur.Vuruş,tutuş,hamle gibi önemli noktalar alanında uzman kişiler tarafından çok kısa sürede kolay bir hale getirilebilir.

Hemen hemen bütün büyük şehirlerde tenise son zamanlarda yatırım yapılmaya başlandı.Bunun belkide en büyük nedeni ülkemizin profesyonel anlamda sadece 3-4 oyuncu ile temsil edilmesi ve sıralamada epey geride olması.Emin olun çevrenizde hiç ummadığınız kadar tenisle ilgilenen ya da bu konuda hevesli kişiler bulabilirsiniz.

Dostluğun,arkadaşlığın,centilmenliğin,saygının ve keyifin bir arada olduğu bu ender spor ülkemizde artık küçük yaşta çocuklarımıza aşılanmalı.Özellikle teknoloji bağımlısı hale gelen yeni jenerasyonumuzda genç nesillerin sosyalleşme ve spor bilinci kazanması konusunda tenis en büyük yardımcınız olacak.

Gelin tüm dertlerinizi bir kenara bırakın,gelin hayatın kargaşasından sıyrılın.Bir set atalım...


Yıllar sonra içimdeki tenis sevdasını hayata geçiren Antalya T&T Tenis Kulübü'ne bu yolda bana ışık oldukları için teşekkür ederim.

Evde Oturarak Para Kazanma Yolları - Freelancer Olarak İş Veren Siteler

 

 Gün geçmiyor ki güzel ülkemin güzel insanları para kazanmak için yeni yollar aramasın.
Bizde bu çabalaranıza duyarsız kalamadık ve yardımcı olabilecek bir yazı hazırladık.


Nedir bu "Freelancer" muhabbeti ?

   Freelancer tarzı çalışma sistemi özellikle teknolojinin ilerlemesiyle günümüzde çok yaygın olarak tercih edilen bir sistemdir.Tam çevirisi "Serbest Yazıcı" olan freelancer sistemi , ister bir ek gelir kapısı isterseniz de tam bir geçim kaynağı olabilir.Temel amacı basit , işe gitme iş sana gelsin....
Ama tabi bu deyim olarak kullanılan şekliyle iyi bir çalışan olursan işverenler seni bulur anlamında değil , tam anlamıyla akla ilk gelen anlamıdır.Yani herhangi bir ofis , çalışma saati , sakal traşı  olma zorunluluğu vs. daha birçok kurum gerekliliklerinden muafsınız.Canınız ne zaman ve nerede çalışmak isterseniz o zaman çalışırsınız.Freelancer olmak için bir yeteneğiniz olması gerekmektedir.
Mesela yabancı dil seviyeniz çok iyi ise basit çeviri işleri alabilirsiniz ya da çok etkili bir yazım diline sahipseniz ücretli web site içeriği satabilirsiniz.Hatta malzemelerinizi işverenden temin edip el sabunları , tesbihler vb gibi daha birçok el işi ile ayda 2000TL kazanabilirsiniz.

   Ancak tahmin edeceğiniz üzere kulağa hoş gelmesinden kaynaklandığı gibi piyasada milyonlarca freelancer var.Bu milyonların içinden sizi parlatacak bir farkınız olması gerekiyor.Verilen işleri en kısa sürede yapmak , piyasadan daha ucuza yapmak ya da en parlatıcı görevde olanı verilen işi çok çok iyi yapmak sizi parlatacak unsurlardan biridir.Genelde bu tarz iş verenler iş arama siteleri dışında sadece freelancer topluluğu olarak kullanılan sitelerden işçilere ulaşıyor.Gelin bu sitelere bir göz atalım;

Bionluk.com

Bionluk.com freelancer sitelere arasında en çok bilinenlerden biri.Bionlukta freelancer olarak çalışabileceğiniz alanlar o kadar fazla ki zamanla ben aslında ne kadar çok şey yapabiliyormuşum hissine kapılmanız çok normal.Ancak burada dikkat etmeniz gereken nokta , her işi yapmak değil yaptığı işin hakkını vermek sizin daha çok tercih edilmenizi sağlayacaktır.
Yapacağınız işler adından da belli olacağı üzere 10 TL ve katları olacak şekilde değerlenmektedir.Yaptığınız işler satın alındıkça , ilgili kategoride işiniz en üst sıralara tırmanacaktır.

SadeceOn.com

Bionluk.com ile işleyiş açısından çok benzer bir site.SadeceOn.com'da profil işlemlerinizi tamamladıktan sonra , yapabileceğiniz her işi yetenek olarak kaydetmeniz ve fiyatlamanız gerekmektedir.Örneğin "Ben sizin için şiirler yazabilirim" adlı bir yetenek oluşturduğuzda , bu şiiri kaç günde bitirebileceğiniz , fiyatlandırmanın neye göre artabileceği ve işverenden istenecek bilgiler gibi birçok alanı eksiksiz doldurup onaydan geçirdikten sonra ilanlarınız yayınlanmaya başlamaktadır.Onay aşaması ince elenip sık dokunan bir aşama olması nedeni ile yetenek eklerken tüm alanları eksiksiz ve özgün doldurmanız , sayısız red yemenizi engelleyecektir.Yine SadeceOn.com 'da da işlerin değeri 10 ve katları olarak fiyatlandırılmaktadır.

Yazkazan.net

Yazkazan.net , bionluk ve sadeceon sitelerinden farklı olarak sadece yazı yazarak kazanma imkanı sunuyor.Eğer kaleminize,gramerinize ve dil bilginize güveniyorsanız kendinize çok güzel bir ek gelir yaratabilirsiniz.Sitenin işleyişi şu şekilde ; profilinizi açtıktan sonra , konuları listeleyip yazmak istediğiniz işi alırsınız.Verilen süre içerisinde , o konuya ait istenilen kelime saysı , anahtar kelimeleri kullanarak özgün ve kaliteli bir yazı yazarsınız.Yazınız tamamlandıktan sonra onay sürecine gönderirsiniz.Eğer onaylanırsa ücret anında profil bakiyenize aktarılır.Yazkazan.net'in tek olumsuz tarafı minimum para çekim talebi 200TL ve üzerinde yapılabiliyor.Ücretlendirme kelime bazlı olup 150 Kelime 1,25 TL 250 Kelime 2 TL aralıklarında seyrediyor.Yazılarınız onaylama ekibi tarafından beğenilip onaylandıkça daha fazla kelimelik ve daha fazla ücret veren yazıların kilitlerini açabiliyorsunuz.

Uzmankirala.com

Uzmankirala.com genel olarak yazılım , grafik gibi proje bazlı freelancerlara ve iş verenlere imkanlar sunmakta.Eğer bu tarz konularda kendinize ve projelerinize güveniyorsanız , uzman üyeliği oluşturabilirsiniz.Siteye giren işverenler aradıkları uzmanları, uzmanlık dalına göre arattırıp seçebilir ve işi ona verebilirler.


R10.net

R10.net , eskilerinde çok iyi bileceği gibi bir forum sitesi.Yukarıda sitelerden farklı bir yapıya sahip olan sitede ister kullanıcıların oluşturduğu işlere talip olabilir , isterseniz yetenekli olduğunuz bir konuda iş oluşturabilirsiniz.Ödemeler ve tahsilatlar site üzerinden yapılmamaktadır.Bunun yerine alıcı ve satıcı birebir kontak kurarak işi yürütürler.Yani R10 sadece alıcı ve satıcıyı buluşturma görevini üstlenmektedir.

   Evde oturarak para kazanmak kulağa ne kadar hoş gelsede sanıldığı kadar kolay değildir.Özellikle yaptığınız işlerin geri dönüşlerinin iyi olması sizi tercih edilebilir yapacaktır.Günümüzde sosyal medya üzerinden,özellikle Pinterest,Instagram gibi ağlardan dahi freelancer çalışmak mümkündür.
Eğer sizde herhangi bir konuda kendinize güveniyorsanız denemekten çekinmeyin.Biraz özveri ve sabırla piyasanın en çok tercih edilen freelancer'ı olabilirsiniz.